Heeft u, de koelkast of koeler schoongemaakt maar blijven er nog steeds vervelende luchtjes hangen? Plaats dan een schoteltje/bakje met baking soda/bakpoeder achter in uw koelkast. Die nare geurtjes verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

Wist u dat als u 3-in-1 tabletten gebruikt, u geen zout en glansspoel meer hoeft te gebruiken.

Lees meer...

Eenmaal per week minimaal het 70-gradenprogramma laten draaien is goed voor de vaatwasser. Immers, boven de 60 graden lossen zetmeel en vettige resten die in de machine zijn achtergebleven goed op en worden dan ook goed verwijderd.

Tegenwoordig wordt veel kleding vaak op 30 of 40 graden Celsius gewassen. Dit zorgt voor schone kleding maar u wasmachine is allesbehalve schoon vanbinnen. Door de lage temperatuur lost vooral vloeibare zeep slecht op en dit veroorzaakt vetluis.

Lees meer...

Maak regelmatig uw zeepbakje schoon en de ruimte er omheen, als hier zeepresten in achter blijven krijgt u bacteriegroei in uw machine. Deze bacteriegroei kan een vieze geur veroorzaken en kan vlekken geven aan uw was.

 

 

Af en toen het manchet met een zacht doekje reinigen voorkomt dat er vuil ophoopt in het manchet

(de grijze rubberen rand) en dat dit vuil afgeeft aan uw was.

Een a twee keer per jaar het pluizenfilter reinigen kan problemen aan uw wasmachine voorkomen.

Het pluizenfilter zit vaak -afhankelijk van het merk- links/of rechts onder in uw wasmachine. Open het klepje en laat het water weglopen door het slangetje (gebruik hierbij een teiltje en een doek, er  komt redelijk wat water vrij). Draait u  daarna het pluizenfilter los (er kan wat restwater vrijkomen) en maakt de filter schoon. Nu kunt u ook de ruimte waarin de filter zit reinigen. Let op of er eventueel losse voorwerpen voorwerpen in zitten (muntgeld, paperclips etc.). Controleert u  meteen even of u het schoepenradje nog rond kunt draaien.

U kunt na het beëindigen van het wasprogramma het beste de deur van de machine open laten staan. Als de deur open staat kan uw wasmachine goed ventileren en heeft u veel minder kans op bacteriegroei en vieze luchtjes in de wasautomaat.

Vloeibaar wasmiddel doseert makkelijk en lost goed op, daarin tegen hecht poeder zich minder aan de binnenzijde van de wasmachine (slangen et.).

Lees meer...

U kunt in plaats van wasverzachter een klein scheutje schoonmaakazijn in het wasverzachtervakje
doen. Het azijn verwijderd de laatste restjes wasmiddel, voorkomt kalkvorming en behoudt de kleuren van uw gekleurde was.

washing powder 1500058 640Doseer het wasmiddel nauwkeurig!

Teveel wasmiddel is schadelijk voor uw machine, uw kleding en het milieu.